Hoofdgroepen airconditioners

Welke hoofdgroepen airconditioners zijn er:

  • Mobiele airconditioners (alleen koelen of koelen en verwarmen)
  • Vast ingebouwde toestellen (alleen koelen of koelen en   verwarmen) Deze bestaan uit een binnen en buitentoestel dat   elektrotechnisch en koeltechnisch aan elkaar moet worden   aangesloten. (worden ook wel splitsystemen genoemd) Iedere   hoofdgroep heeft zijn eigen voor of nadelen. Dit zal bij het   hoofdstuk “welk model moet ik kiezen” worden uitgelegd.

 

Airconditioners in warmtepomp-versie (koelen en verwarmen):

Een omkeerbare of 'reversible' airconditioning kan niet alleen koelen maar ook verwarmen. Met het warmtepomp- of zogenaamd "heatpump"-systeem is een ruimte energiezuinig te verwarmen. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en transporteert deze naar de te verwarmen ruimte. De warmte wordt niet opgewekt, maar verplaatst waardoor het een energie-efficiënte manier van verwarmen is. Je kan een warmtepomp het best omschrijven als een omgekeerde airconditioning.

 

Zijn Airconditioners met warmtepompen duurder?

 

Doordat de productiekosten van airconditioners de laatste jaren drastisch naar beneden zijn gegaan en de efficiëntie van de aircoproducenten sterk is verhoogd is een airco met warmtepomp nauwelijks nog duurder dan een vergelijkbaar apparaat wat alleen maar kan koelen. H A D vochtwering levert bij de vast in te bouwen apparaten alleen nog toestellen met ingebouwde warmtepomp.

Contactgegevens

HAD Vochtwering

Akkermunt 120

2412 AB Bodegraven

info@had-vochtwering.nl

 

T   | 0172 61 41 25

M | 06 55 87 03 67

Realisatie door DoubleSmart